Willy på eventyr standen på Art-Bubble
(af Asger Pedersen)

Siden mødet i Willy-Centret i januar havde vi arbejdet for at få en stand op og stå på tegneserie-festivalen Art-Bubble på Industrimuseet i Horsens 17.-18. april 2011.
Vi havde bestemt, hvilke ting, vi skulle have med på standen, og hvem der skulle med. Vi havde haft kontakt med Elisabeth og fået Willy på eventyr-originaler til Horsens til udstillingen. Sidst men ikke mindst havde vi endelig fået trykt Willy-albummet i tide inden festivalen.
Fredag eftermiddag ankom Jan Wenneberg, John Helweg og Lars Skovmand til Horsens og begyndte at stille standen op. Af Jan Jørgensen havde vi lånt et stillads, vi kunne hænge vore ting op på; en gyngestol, en disk til albums og en vitrine til udstilling af modeller og gl. Willy-hæfter var skaffet, Anders Hjorth-Jørgensen fra Tegneseriemuseet havde lånt os plancher til at hænge op, og Jan Wenneberg havde lavet et flot skilt til at hænge over standen.


John sætter den sidste split i


Rejsegilde... Asger, John og Lars

Først på aftenen dukkede Asger Pedersen op med en kasse gl. Familie Journaler og en kontorstol, og lige inden vi var færdige med opsætningen, blev vi kaldt ud til receptionen, hvor bla.a. de udenlandske gæster deltog. Til sidst fik vi det hele på plads, og vi kørte hjem eller til vores respektive indkvarteringer.


Asger med tidlig prototype af en Paralysator

Lørdag morgen mødte vi forstærket af Ole Rosén friske til finpudsning af standen, som kl. 10 stod parat til festivalen åbnede. Elisabeth var ankommet, og Lars Jakobsen sørgede for, at hun fik en flot præsentation på åbningen. Derefter skiftedes vi til at bemande standen, hvor salget af albummet gik strålende. Mange, især de lidt ældre mænd, der kunne huske serien, og selvfølgelig tegneseriefans, var meget interesserede i vores stand.

Omkring middag gik Asger og Elisabeth til frokost, samtidig med, at Björn Harnby ankom fra Sverige, han havde medbragt nogle eks. af sin bog om Willy på Äventyr og solgte også nogle stykker. Jan Wenneberg blev interviewet af en journalist fra P3, og det blev sendt live.

Efter en forrygende dag, hvor vi selvfølgelig også fik lejlighed til at opleve selve festivalen og se udstillingen, samledes vi på Jensens Bøfhus, hvor vi holdt 'møde' i Willy-Centret sammen med medlemmer af Dansk Donaldist Forening. Her blev årets Willy-pris uddelt, og den gik i år til Jan Wenneberg for hans store arbejde med albummet.

Så tog vi hjem og sove og samle nye kræfter. Søndag mødt vi igen til åbningstid, dog uden Jan Wenneberg, som skulle til konfirmation. Dagen var lidt mindre hektisk; men salget gik alligevel støt. Om eftermiddagen gik Asger en runde til de forskellige forretningsstande og tilbød dem forhandlereksemplarer. Stort set alle aftog nogle. Peter Hartung fra galleriet Comicart.dk lovede endda at reklamere for albummet og sætte det til salg på sin hjemmeside, hvilket han da også gjorde ad flere omgange. Se HER hvor albummet også kan købes.

Bladtegneren Julius dukkede op og fortalte hvor glad han var for Willy på eventyr, og at han havde brugt SM4 i en tegning med Villy Søvndal og Helle Thorning-Schmidt, han ville maile den til os og gav os lov til at bruge den på hjemmesiden. Det viste sig dog, at han ikke lige kunne finde tegningen, hvorefter han en uges tid efter tegnede en ny, hvor han direkte reklamerede for Willy-albummet; den blev bragt i aviser over det meste af landet.

Da festivalen sluttede, gjorde vi kassen op, og vi havde haft et helt fornuftigt salg. Vi havde for længst besluttet os for, at vi ville udgive et album mere; nu får vi se, hvornår det bliver. Vi pakkede standen sammen med hjælp fra Jan Jørgensen, der også havde fået solgt nogle eksemplarer af sin Axel Mathiasen-bog på festivalen. Vi fik hver især nogle eksemplarer af albummet med til videresalg, og også efter Art-Bubble har der været et jævnt salg.


Elisabeth foran Jan, John, Ole, Björn og Asger

TILBAGE